Tilbud
 

Ayurveda

AYURVEDA - Kunnskapen om livet

Ayurveda kommer fra India og er et 5000 år gammelt helsesystem som viser de mest grunnleggende prosesser som styrer den menneskelige fysiologien, og ordner dem i praktiske og grunnleggende system. Betegnelsen Ayurveda har to sanskrittrøtter: AYUR som betyr liv, og VEDA som betyr kunnskap eller vitenskap. Ayurveda er et medisinsk system, offentlig godkjent av Verdens Helseorganisasjon (WHO).

Innenfor Ayurveda identifiserer man tre ulike konstitusjoner (kalt doshaer):

Det menes at vi er født med en bestemt, livsvarig kombinasjon av de ulike doshaene og det er denne kombinasjonen som gjør oss unike. Om det oppstår en ubalanse i dette forholdet, blir vi syke. Behandlinger innebærer derfor to viktige undersøkelser:

  • Hva er personens grunnleggende konstitusjon?
  • Hvilke livsenergier er ute av balanse?Ayurvedas grunnsten er:

  • Sinnet har en sterk innflytelse på kroppen vår
  • For å bli kvitt sykdommer avhenger det å få kontakt med vår bevissthet
  • Skape likevekt
  • Spre denne likevekt til resten av kroppen.
 

Denne bevissthet skaper i høyeste grad den beste helse.

Det er viktig å kjenne vår kroppstype for å vite hvilken type kosthold, mosjon og livsstil som er riktig for oss. Årsaken til sykdom eller manglende balanse i sinn og kropp er ubalanse i forholdet mellom doshaene, vanligvis for mye av en dosha. De fleste råd som gis i Ayurveda og mange av produktene som er tilgjengelig virker slik at de reduserer innflytelsen av en bestemt dosha.

 

Finn din dosha her: http://www.whatsyourdosha.com/quiz/quiz.html?